Koen Vits Dirigent, componist, muzikant

Stacks Image 373
Sinds oktober 2012 heb ik de leiding over de Tiense Capella Beatae Mariae ad Lacum, het koor van de prachtige Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk.

Met dit koor verzorg ik jaarlijks enkele vieringen in de kerk en breng ik daarnaast ook minstens één concert per jaar. In april en mei 2013 brachten we, samen met het koor Sin Serio uit Leuven, Purcells opera Dido and Aeneas. In november 2013 brachten we hulde aan twee reuzen uit de Vlaamse koorwereld die een belangrijke verjaardag vierden dat jaar: Raymond Schroyens werd 80, Kurt Bikkembergs 50.

Het koorjaar 2014-2014 zetten we mooi in met de (weder-)geboorte van het CBM jeugdkoor. In oktober vertrokken we op koorweekend naar Parijs en we sloten af met de uitvoering van Nils Lindbergs A Christmas Cantate, in samenwerking met de big band van het Lemmensinstituut en koor Carmina uit Meise, in de Manège in Tienen op 18 december. Om het koorjaar af te sluiten brengen we op 30 mei, samen met het CBM Jeugdkoor, het concert teergeliefde in tien talen, rond het gelijknamige koorwerk van Vic Nees.

In ons jubileumjaar 2016-2017 werden we uitgenodigd om de viering in de Brusselse Sint-Jacobskerk te verzorgen. In april zingen we ons jubileumconcert met Vlaamse en Britse muziek van de renaissance tot de 21e eeuw rond leven en dood. Hiervoor mogen we rekenen op de mooie orgelbegeleiding van Bruno Bruyninckx.

Meer info: www.cbmkoor.be